vineri, 3 mai 2013

Materialul reciclabil, pentru mobilier

Materialul reciclabil, pentru mobilier

De la inceputul aniilor 2000, se pare ca este la mare cautare mobilierul care este realizat din materiale reciclate. Ideea de eco ia amploare, fiind din ce in ce mai folosita de catre producatorii de mobilier din tara noastra. Pe langa cele clasice, precum fagul sau stejarul, din care este realizat mobilierul in cele mai multe cazuri, se pare ca si materialul reciclabil poate face minuni.





Mobila din hartie, pe placul tuturor

In anul 2013,  se pare ca ideea folosirii unui material reciclabil, pentru a realiza mobilier sau structuri de case, ia tot mai mult elan, si se nasc zi de zi tot mai multe realizari uimitoare, printre care putem sa enumeram cateva exemple foarte reusite, cum ar fi creatia arhitectului  David Penner, asa-numita Corogami Hut in Winnipeg (pentru care a luat in 2010 premiul de Excelenta la Premiile de Design Prairie), adica Coliba Corogami (desigur fabricata din hartie). Un alt exemplu este fotoliul din hartie realizat de catre Tokujin Yoshioka, care a debutat la expozitia de mobila din Milano in anul 2002, fiind una din atractiile de baza ale acesteia.
In occident, acest tip de mobilier face deja furori printre cumparatori, fiind companii care s-au orientat doar catre astfel de mobilier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu