joi, 2 mai 2013

Cand trebuie schimbata salteaua


Cand trebuie schimbata salteaua

Conform ultimelor studii realizate de catre specialisti, in ceea ce priveste schimbarea saltelei de la pat, s-a ajuns la concluzia ca nu exista o perioada exacta. In functie de fiecare studiu, perioada poate fi de 3-5 ani, conform unor statistici britanice, sau 5-7 ani, conform studiului realizat in Germania. Perioada se poate ridica pana la 10 ani, dupa studii de specialitate din estul Europei. Salteaua nu va fi schimbata doar in functie de vechime, ci dupa mai multe elemente. Daca te numeri printre cei care au reusit sa aspire salteaua conform instructiunilor, sa o spele saptamanal la o temperatura de 55 grade celsius, sau ai folosit o husa de protectie pentru ea, atunci cu siguranta viata va fi prelungita. Totusi cum acest numar este atat de mic, incat nu prea conteaza, o sa ne orientam catre schimbarea saltelei, in conditiile in care nu s-au facut toate aceste lucruri.

Indicatori pentru schimbarea saltelei

Daca te trezesti amortit, cu dureri de gat si spate din ce in ce mai des, daca somnul din alta parte, precum un hotel, este mai placut decat cel de acasa, atunci este timpul sa schimbi salteaua. Acestia sunt factori siguri, ce-ti indica necesarul schimbarii.
Schimbatul saltelei nu este totusi atat de costisitor, incat sa nu merite o investitie la 5 ani. Este vorba despre odihna si sanatatea noastra, care ar trebui sa fie prioritare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu