miercuri, 18 septembrie 2013

Cand este recomandata o saltea memory foam?


      Odata cu cresterea ofertei de saltele, alegerea unui model anume este destul de dificila, dat fiind faptul ca circula foarte multe mituri legate de aceste obiecte, dar si din cauza ca ele nu sunt descrise asa cum ar trebui. Saltelele memory foam, zice-se, sunt o alegere foarte buna pentru oricine, intrucat ofera un grad mare de confort si alte beneficii.

        Intr-adevar, o astfel de saltea (mai ales daca vorbim de produse ale unor brand-uri cu reputatie buna)poate fi o alegere buna, cu mentiunea ca uneori, oamenii au nevoie de o saltea ortopedica si nu de una care sa se muleze in jurul corpului lor. Asadar, cand este o saltea memory foam benefica/recomandata? Atunci cand:
     oamenii au probleme cu spatele inferior sau cu incheieturile si acuza dureri la nivelul lor;
     saltelele obisnuite creeaza tensiuni musculare si puncte de presiune dureroase;
     cand saltelele obisnuite se deformeaza in forma de v, iar cei care impart in acelasi pat se trezesc in timpul noptii din cauza miscarilor din timpul somnului;

       Daca sira spinarii, in speta coloana vertebrala, nu are probleme de mecanica, atunci cea mai buna alegere din punct de vedere al confortului este o astfel de saltea cu memorie. De ce? Pentru ca:
     distribuie in mod egal greutatea corpului, eliminand astfel punctele dureroase de presiune si tensiunarile musculare;
     absoarbe energia fara sa o transmita, ceea ce implica automat un somn mai linistit;

     sunt foarte rezistente in timp si au o durata de viata mai mare decat cea a saltelelor obisnuite;
     nu permit prafului sau bacteriilor sa se infiltreze in ele;
     nu in ultimul rand, ofera un grad mare de confort;
  

         Exista dezavantaje? Da, dar numai la produsele de proasta
calitate. Brand-urile respectabile nu isi permit sa ofere clientilor produse de calitate indoielnica, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji in cazul in care alegeti o saltea produsa de o companie cu traditie.

      Din punct de vedere al preturilor practicate, recomandat este sa va orientati catre magazinele ce vand saltele online. Acestea practica de obicei preturi mai mici, si uneori puteti beneficia chiar si de transport gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu